1/11
Demontabel modulair hospitaal
Show thumbnails
Show thumbnails
Show fullscreen

Demontabel modulair hospitaal

Op het dak van het Sint Anna Ziekenhuis in Geldrop is op stalen balken een modulair demontabele opbouw geplaatst. Na 8 jaar gebruik, is deze overbodig geworden en wordt onderzocht of deze verplaatst zou kunnen worden naar Aruba.

De vraag vanuit Aruba betreft een ziekenhuis, waarbij 50 ligbedden gerealiseerd kunnen worden met een tweetal behandelruimten. Door verplaatsing van een reeds bestaand modulair ziekenhuisstysteem, kan een financieel aantrekkelijk aanbod worden gedaan.

Het gebouw dient op de klimatologische omstandigheden van Aruba afgestemd te worden. Dit kan gebeuren door een groot dak over de module te plaatsen, zodat de wind vrij spel heeft. Daarnaast zoude de indelingen van de units aangepast kunnen worden zodat de wind zich op verschillende manieren door het gebouw kan verplaatsen.

Onder dit grote dak wordt ook een overkapping gerealiseerd, waar een overdekte buitenplaats ontstaat. Door de wachtruimte en verblijfruimte hier te situeren, kan de binnenruimte zo efficiënt mogelijk gebruikt worden.

Projectnaam
Demontabel modulair hospitaal
Locatie
Aruba (AW)
Typologie
Concepten, Renovatie, Zorg
Omvang
864 m² BVO
Jaar
2015
Status
Ontwerp
Opdrachtgever
Heezen B.V.
Samenwerking
Elisa Carter