1/21
Renovatie beddenhuis Academisch Ziekenhuis
Show thumbnails
Show thumbnails
Show fullscreen

Renovatie beddenhuis Academisch Ziekenhuis

Op het terrein van het Academisch Ziekenhuis staat het beddenhuis. Dit dateert vanuit 1957 en is reeds aan verval onderhevig. Niet alleen de bouwtechnische staat is slecht, maar ook het binnenklimaat.

Het ontwerp gaat uit van het renoveren van het bestaande gebouw, met als uitgangspunt de bestaande indeling. De indeling wordt echter wel aangepast aan de huidige regelgeving en eisen. Dit geldt eveneens voor de materialisering.

De scheidingswanden tussen de kamers en de verkeersruimten worden transparanter uitgevoerd en het sanitair op de kamers wordt vervangen. De kleurstelling wordt aangepast in frisse tinten, passend bij het ziekenhuis. De gevels tussen de kamers en de gemeenschappelijke buitenruimte worden opnieuw ingedeeld, waarbij rekening wordt gehouden met de indeling en de zoninstraling.

Van het ontwerp is een mock up gemaakt, die de basis heeft gevormd voor de verdere renovatie. Buiten de renovatie voor het beddenhuis, hebben we eveneens een parkeergarage ontworpen op het ziekenhuisterrein.

Projectnaam
Renovatie beddenhuis Academisch Ziekenhuis
Locatie
Paramaribo (SR)
Typologie
Mobiliteit, Renovatie, Zorg
Omvang
11.977 m² BVO
Jaar
2013-2014
Status
Gerealiseerd
Opdrachtgever
Heezen B.V.
Samenwerking
Elisa Carter