1/7
Kantoor Handelstraat
Show thumbnails
Show thumbnails
Show fullscreen

Kantoor Handelstraat

De nieuwbouw van het staalconstructiebedrijf staat op een opvallende plaats aan een T-splitsing op het industrieterrein Hoogveld in Horst. Samen met andere, in het oog springende gebouwen, markeert de bebouwing de hoofdroute over het industrieterrein.

Het staalconstructiebedrijf presenteert zich met deze bijzonder vormgegeven gebouw dat ze in staat zijn fraaie, hoogwaardige staalconstructies kunnen maken. Daarnaast weerspiegelt de nieuwbouw het open en transparante organisatiestructuur van het bedrijf.

De vrije indeelbaarheid van het kantoor is een belangrijk uitgangspunt. De stalen wenteltrap is gelegen in het hart van de ruimte, de kantoren zijn hieromheen gesitueerd en zijn volledig naar eigen wensen in te delen. De wenteltrap komt uit in de entree op de begane grond, die eveneens in een ronding is vormgegeven.

De staalconstructie bestaat uit vier ringbalken op kolommen. Als dakconstructie zijn stalen vakwerkliggers gebruikt, opgebouwd uit ronde buizen. De vloer is opgebouwd uit een balkrooster van H-profielen. De gevelbekleding loopt radiaalsgewijs van boven naar beneden. De beglazing volgt dezelfde lijn, zodat de detaillering de vorm benadrukt.

Het gehele kantoor is demontabel en vooraf in eigen beheer in de werkplaats gemaakt. Gedurende de ontwerpfase heeft het staalconstructiebedrijf diverse modellen gevelpanelen ontwikkeld, om zo efficient een kwalitatief hoogwaardige uitstraling te kunnen realiseren.

Projectnaam
Kantoor Handelstraat
Locatie
Horst (NL)
Typologie
Industrie, Kantoor
Jaar
1999
Status
Gerealiseerd
Opdrachtgever
Janssen Staalbouw Horst
Samenwerking
Vissers & Vissers ingenieursbureau, Aannemersbedrijf Jan Peters