1/9
Tijdelijke huisvesting basisschool Acht
Show thumbnails
Show thumbnails
Show fullscreen

Tijdelijke huisvesting basisschool Acht

In de zomer van 2022 is het pand van basisschool Sint Anthonius Abt aan de Maasstraat in Acht verwoest door een grote brand. De school is derhalve met spoed op zoek naar nieuwe huisvesting. Op het grote grasveld aan de nabij gelegen Merwedestraat en Volkerak, zal een tijdelijke gebouw uitkomst bieden aan de basisschool in nood. In de vorm van flexibele, modulaire, schakelbare units wordt binnen extreem korte tijd een faciliteit neergezet. Het project wordt gerealiseerd in samenwerking met Multihome B.V., specialist in modulair bouwen.

De tijdelijke voorziening bestaat uit zo’n 72 modulaire units met hoge mate van repetitie. Elke unit van 3 x 6 meter kan worden geschakeld aan de volgende, flexibel worden ingericht en voorzien van een passend geveltype. Op deze manier kan een maatwerk pakket aangeboden worden dat perfect aansluit op de wensen en behoeften van de basisschool. De accommodatie zal ruimte bieden aan 12 leslokalen, 2 ruimtes voor buitenschoolse opvang, 2 peuterruimtes, een lerarenkamer, kantoren en facilitaire voorzieningen. De configuratie van twee vleugels met dubbele verbindingsgangen zorgt voor optimale daglichttoetreding in alle ruimtes. Daarnaast is direct vormgegeven aan een besloten buitenspeelplek voor de jongste leerlingen (tussen de twee verbindingsgangen), en twee semi-besloten buitenspeelplekken voor de hogere klassen.

Ventilatievoorzieningen voor de leslokalen, peuterruimtes en BSO worden uitgevoerd volgens de norm Frisse Scholen Klasse B.

Projectnaam
Tijdelijke huisvesting basisschool Acht
Locatie
Eindhoven (NL)
Typologie
Onderwijs
Omvang
1.690 m² BVO
Jaar
2022
Status
Start bouw maart 2023
Opdrachtgever
Multihome B.V.
Samenwerking
Multihome B.V., VDS Housing Solutions