1/7
Poort van Horst
Show thumbnails
Show thumbnails
Show fullscreen

Poort van Horst

Op de kruising van de Doctor van de Meerendonkstraat en de Venloseweg wordt een nieuw appartementencomplex gerealiseerd. Deze prominente locatie is onmisbaar wanneer men via de A73 Horst binnen rijdt. Het kavel, gelegen net buiten het centrum van het dorp, biedt ruimte aan vijf luxe appartementen, een studio en een gezamenlijke woonkamer. De riante woningen, variërend tussen de 110 en 130  m² BVO, zijn met uitermate geschikt voor senioren.

Aan de noordzijde van het perceel is een inrit gesitueerd die het perceel zal ontsluiten. De benodigde parkeervoorzieningen zijn op eigen terrein ingepast achter de bebouwing, zodat auto’s aan de straatzijde niet zichtbaar zijn. Vanaf het parkeerterrein zijn individuele buitenbergingen bereikbaar, vormgegeven als subvolume van de hoofdbebouwing. Aan dit terrein bevindt zich tevens een ingang voor bewoners. De hoofdentree voor bezoekers (en bewoners) is gesitueerd op de hoek van het gebouw, direct aan de kruising.

Vanuit het centrale trappenhuis met lift zijn alle appartementen ontsloten. De gezamenlijke woonkamer en studio bevinden zich op de begane grond aan de zijde van de Venloseweg. Alle appartementen beschikken over twee ruime slaapkamers, een badkamer, een berging, een apart toilet en een zeer ruimtelijke woonkamer. Elke woning profiteert van daglichttoetreding aan maar liefst 3 zijden, waardoor alle ruimtes prettig aanvoelen. Daarnaast is elk appartement voorzien van een royaal inpandig balkon dat als verlengde van de woonkamer kan dienen.

Het gebouw voegt zich bij haar omgeving vanwege de statige uitstraling en de toepassing van voornamelijk verticale gevelopeningen. Qua rooilijn is rekening gehouden met bestaande zichtlijnen op reeds aanwezige historische bebouwing. Toegepaste elementen, zoals kaders rond gevelopeningen en uit het gevelvlak geëxtrudeerde dakkapellen, zorgen voor een menselijke maat en een fraaie ritmiek in de gevel. Het statige karakter wordt extra kracht bijgezet door de toepassing van gevelstucwerk in combinatie met hardstenen raamdorpels, donkere kozijnen, vlakke dakpannen en een robuuste plint in metselwerk. De westzijde van het dak wordt voorzien van zonnepanelen voor de appartementen.


Verkoopbrochure: https://indd.adobe.com/view/9def56fa-24fb-4dc1-a322-13c3ebfd9fdd

Projectnaam
Poort van Horst
Locatie
Horst (NL)
Typologie
Particuliere woningbouw
Omvang
870 m² BVO
Jaar
2020
Status
Oplevering Q4 2023
Opdrachtgever
Kuijpers Bouwadvies
Samenwerking
Aannemingsbedrijf P.H. van der Velden Projecten B.V., K+ Adviesgroep, Vissers & Vissers Ingenieursbureau