1/7
Kantoor- en bedrijfsruimte Diseo B.V.
Show thumbnails
Show thumbnails
Show fullscreen

Kantoor- en bedrijfsruimte Diseo B.V.

Op de noordoostelijke hoek van bedrijvenpark De Koppeling in Angerlo zal een nieuw pand voor Diseo B.V. gerealiseerd worden. De faciliteit biedt ruimte aan verschillende werkplaatsen en bedrijfsruimten, kantoor- en vergaderruimten en een kantine. Daarnaast is er parkeergelegenheid op het eigen terrein voor zo’n 20 personenauto’s en laden/lossen kan eenvoudig geschieden.

Het milieutechnisch adviesbureau zal beschikken over ca. 500 m² werk- en opslagruimte in de nieuwe bedrijfshal. Verder biedt de begane grond ruimte aan diverse vergaderruimten, kleedruimten en sanitaire voorzieningen voor het personeel. De eerste en tweede verdieping zullen gaan functioneren als kantoorruimte. De bedrijfskantine is het verbindende element en vormt de spil van het gebouw. Op de bovenste verdieping grenst een pantry aan het fraaie dakterras. Vanaf dit terras kijkt men over het hogere groen aan de rand van het bedrijvenpark heen, en kan men genieten van het uitzicht op de Oude Ijssel.

Door de spectaculaire volumewerking van het gebouw, wordt de rationele gebouwstructuur en simpele constructieprincipe verhuld. Een robuuste betonnen plint onder een overstek begeleidt de bezoekers en leveranciers naar de betreffende entrees. Daarboven vouwt de luifel van de plint zich om tot gevel en dak van de kantoorruimte, voorzien van wit buitenstucwerk. Vliesgevels zorgen voor optimaal daglicht en uitzicht, en versterken de volumewerking van het geheel. De bedrijfshal wordt voorzien van geprofileerde gevelbeplating en warme accenten ontstaan door het toepassen van thermisch verduurzaamde houten gevelplanken.

Projectnaam
Kantoor- en bedrijfsruimte Diseo B.V.
Locatie
Angerlo (NL)
Typologie
Industrie, Kantoor
Omvang
1.190 m²
Jaar
2018
Status
Ontwerp
Opdrachtgever
Diseo B.V.
Brede blik

Brede blik


Naast het vormgeven van het nieuwe bedrijfspand binnen het gegeven bouwvlak, vigerende bestemmingsplan en beeldkwaliteitplan omvatte deze opdracht ook het inpassen bijbehorende infrastructuur. Op eigen terrein dient voldoende ruimte te zijn voor het bereiken van het gebouw, het laden en lossen en omkeren van vrachtwagens en bestelbussen. Daarnaast moeten parkeervoorzieningen voor ca. 20 personenauto’s op het perceel worden ingepast.

Vanwege onze ervaring in het realiseren van parkeervoorzieningen voor allerlei voertuigen kan in een zeer vroeg stadium snel geschakeld worden. Door mogelijke bedreigingen direct te signaleren en te denken in oplossingen ontstaat een integraal gedragen ontwerp. Hierdoor ontstaan vaak nieuwe kansen, zoals ook bij het bedrijfspand voor Diseo. Voor de verkeersstromen wordt optimaal gebruik gemaakt van de reeds aanwezige keerlus op De Koppeling. De parkeervoorzieningen concentreren zich in de oostelijke hoek van het perceel, waardoor de noordelijke zijde beschikbaar blijft voor het gebouw. In deze opzet is de efficiëntie van de terreinindeling geoptimaliseerd en kan vanaf het dakterras van het gebouw geprofiteerd worden van het prachtige uitzicht op de Oude Ijssel, over het hoge groen dat aan de noordzijde van het perceel is gelegen.