1/25
Clarissenklooster
Show thumbnails
Show thumbnails
Show fullscreen

Clarissenklooster

Waar de groene lob Genneper Parken kruist met de randweg van Eindhoven, ligt het Clarissenklooster verscholen in het groen. Het door Cees de Bever ontworpen, sobere gebouw, behorende tot de Delftse School, stamt uit 1953 en is gebouwd op de plek van voormalig landgoed Rapelenburg. Tot aan 2015 hebben verschillende zusters van de Clarissenorde van over de hele wereld het klooster bewoond. Momenteel staat het pand leeg.

Onze opdracht bestaat uit transformeren van het klooster tot een luxe, hoogwaardig hotel. Een goede analyse en onderbouwing is hierbij van levensbelang, gezien het feit dat zowel het Clarissenklooster zelf, als de bijbehorende kloostertuin, kloostermuur en kloostergracht, rijksmonumenten zijn.

In het nieuwe ontwerp zullen waardevolle elementen van het bestaande gebouw en kernwaarden uit het gebruik door de Clarissen gerespecteerd worden. Samen met een nieuwe, vrijstaande uitbreiding van het hotel in de tuin, zal de prachtige locatie onderdeel van de buurt worden en zich openen richting de naastgelegen Genneper Parken.


Lees meer in het Eindhovens Dagblad: 

https://www.ed.nl/eindhoven/overnachten-in-de-cellen-van-de-nonnen-hotel-met-ruim-60-kamers-in-clarissenklooster-eindhoven~a33c30ad/

https://www.ed.nl/eindhoven/sober-klooster-in-eindhoven-wordt-sereen-hotel-in-de-geest-van-zusters-clarissen~abbfcda2/
Projectnaam
Clarissenklooster
Locatie
Eindhoven (NL)
Typologie
Gebouwtransformatie, Horeca, Sport & Recreatie, Terreininrichting
Omvang
3.154 m² (klooster), 1.780 m² (nieuwbouw)
Jaar
2018 - 2021
Status
Ontwerp
Opdrachtgever
CRA Vastgoed B.V.
Samenwerking
Vianen Bouwadvies bv, Hylkema Erfgoed, Volantis B.V., BuroBol, de Bever architecten