1/7
Woningverdubbeling eengezinswoningen Jasmijnstraat
Show thumbnails
Show thumbnails
Show fullscreen

Woningverdubbeling eengezinswoningen Jasmijnstraat

Voortkomend uit de analyse van het strategisch voorraadbeheer, heeft de woningvereniging Nederweert het doel gesteld om de huidige woningvoorraad te transformeren. Dit heeft geleid tot het verdubbelen van eengezinswoningen bij woningmutatie. Bestaande eengezinswoningen worden gesplitst in een beneden- en een bovenwoning, welke uitermate geschikt zijn voor kleine huishoudens. Deze duurzame ingreep wordt periodiek toegepast op verschillende locaties en met diverse woningen.

De eengezinswoningen aan de Jasmijnstraat worden gesplitst door middel van een slimme ingreep, gecombineerd met een verhoging van het energielabel. De kleinere en prijstechnisch aantrekkelijke woningen worden beschikbaar voor kleine huishoudens. De benedenwoning is uitermate geschikt voor senioren en de bovenwoning is onder jongeren en starters zeer gewild.

De nieuwe woningen sluiten naadloos aan bij de vraag naar woningen voor kleine huishoudens. De woningen hebben een oppervlak van ca. 75 m² BVO waarbij de benedenwoning één slaapkamer heeft en de bovenwoning twee. De buitenruimte is verzorgd in de vorm van een tuin op de begane grond bij de benedenwoning en een dakterras bij de bovenwoning.

Projectnaam
Woningverdubbeling eengezinswoningen Jasmijnstraat
Locatie
Nederweert (NL)
Status
Gerealiseerd
Opdrachtgever
Woningvereniging Nederweert
Samenwerking
Vissers & Vissers bv, Maasveste Berben Bouw bv
Communicatie
Klantgericht

Communicatie


Gedegen en zorgvuldige communicatie met omwonenden en gemeente, zorgt voor een inpassing in het stedelijk weefsel waar alle stakeholders gelukkig mee zijn. Parkeren, uitzicht versus inkijk, bergingen en entrees zijn belangrijke onderwerpen die in een vroegtijdig stadium besproken moeten worden.

Gedurende het traject (ontwerp en bouw) zijn de ontwikkelingen zowel intern als extern door de woningvereniging gepresenteerd. De aankondiging van de woningen op de markt is zeer positief ontvangen en zodoende was er zeer veel interesse vanuit potentiële huurders voor deze woningen.
Communicatie
Klantgericht

Klantgericht


Woningverdubbeling, een duurzaam alternatief voor sloop – nieuwbouw!

Dit concept sluit naadloos aan op de resultaten van het strategisch woningvoorraadbeleid. Bij woningmutatie worden de geselecteerde woningen verdubbeld. Eengezinswoningen worden vervangen door het dubbele aantal, kleinere en betaalbare woningen.