Appartementengebouw Kampstraat
Aan de Kampstraat in Landgraaf zijn 21 nieuwbouw appartementen gerealiseerd. De rooilijn is terugliggend ten opzichte van de bestaande bebouwing en vormt de aanleiding tot het maken van een asymmetrisch bouwblok aan een ruime voortuin. De asymmetrie komt tot uiting in de excentrische ligging van de hoofdentree en de beëindiging van het bouwblok waarin de setback wordt omgezet in de plint. Een gebaar waarmee tevens de toegang tot het achtergebied wordt geaccentueerd. De volumewerking van de houten balkons, witte gevel en donkere setback en plint geeft het gebouw plasticiteit. Naast een privaat dakterras of balkon beschikt het appartementengebouw over een licht verhoogde gezamenlijke tuin met ovale plantenbakken en appelbomen, waar interactie tussen de bewoners en hun omgeving kan ontstaan.
De indeling van het 21-tal appartementen is vrijwel identiek. Er is een kleine variatie in positie van het balkon en omvang van de woonkamer. De heldere wijze van repetitie maakt de ruime woningen betaalbaar en geschikt voor sociale huur. De slaapkamers zijn aan de geluidsluwe noordgevel gelegen, zodat de ruimtes koel blijven in de zomer en er op natuurlijke wijze geventileerd kan worden. De leefruimten met ruime woonkamer en keuken liggen aan de zuidgevel. Overdag worden deze ruimten verwarmd door de zon en de minder mobiele bewoners hebben uitzicht over de levendige Kampstraat. De kleine slaapkamer kan dienst doen als kantoor of hobbyruimte, maar is tevens geschikt als stalling voor elektrische scootmobielen. Alle deuren zijn met een minimale doorgang van 950 mm rolstoeltoegankelijk. De badkamer is zowel te bereiken vanuit de grote slaapkamer als vanuit de gang en is voorzien van een ruime douche. De flexibiliteit die meegenomen is in het ontwerp, maakt het voor bewoners mogelijk langer thuis te blijven wonen.
Het gebouw heeft een betere energieprestatie dan door de eisen is voorgeschreven. Dit is tot stand gekomen door een compact volume, goede thermische schil, een hoge luchtdichtheidsklasse, gunstige positionering van de zonnepanelen en warmteterugwinning in de mechanische ventilatie. Daarnaast is extra aandacht besteed aan duurzaamheid. Voor de gevel zijn natuurlijke materialen toegepast: keramische baksteen, mineraal stucwerk en hydrothermisch gemodificeerd fraké hout (zonder toevoeging van chemische producten). Infiltratie van regenwater verloopt via een wadi, die is gelegen in de gemeenschappelijke tuin. Gierzwaluwen en vleermuizen vinden hun onderkomen in nestkasten die zijn geïntegreerd in de gevel.