1/21
Renovatie winkelpand Rechtestraat
Show thumbnails
Show thumbnails
Show fullscreen

Renovatie winkelpand Rechtestraat

Op een karakteristieke hoek in het winkelhart van Eindhoven, wordt een nieuwe conceptstore gelanceerd: Eksept. Het is een boetiek met dameskleding voor modebewuste vrouwen. Beleving is daarom een belangrijk element bij de inrichting van de winkels. Dit komt in het interieur tot uiting door een strakke vormgeving met veel ronde elementen.

Het pand is oorspronkelijk gebouwd in de jaren ’60. Een begane grond met veel gevelopeningen maakt het geschikt voor detailhandel. Op de verdiepingen worden aluminium puien met een sterk verticale belijning afgewisseld met metselwerk schijven.

De transparantie van de plint is vergroot door puien tot op de grond te maken. Deze zijn uitgevoerd in gehard glas met aan de onderzijde een tekstuele print. Het gehard glas is gevangen in een betonstuc portaal, waarmee de plint zich onderscheid van de verdiepingen. Op de verdiepingen wordt het metselwerk gereinigd, de aluminium vliesgevels gerenoveerd en de beglazing vervangen. Aan de zijde van de Rechtestraat wordt een reusachtige foto-print op de beplating aangebracht, waarmee de aandacht van het winkelend publiek wordt getrokken.

Projectnaam
Renovatie winkelpand Rechtestraat
Locatie
Eindhoven (NL)
Typologie
Renovatie, Retail
Omvang
125 m² BVO
Jaar
2008
Status
Gerealiseerd
Opdrachtgever
Store 3D
Samenwerking
Bouwmij Bulsink
Klantgericht
Origineel

Klantgericht


Een korte doorlooptijd is essentieel bij retail. Vanaf de start van het ontwerp tot en met de oplevering is snel, doelgericht en efficiënt gewerkt. Ontwerpvarianten zijn gepresenteerd om snel te kunnen beslissen, heldere en uitgebreide tekeningen zijn gemaakt voor een snelle afhandeling van de vergunning en duidelijke details voor een gedegen uitvoering.
Klantgericht
Origineel

Origineel


Winkelconcepten wisselen jaarlijks of sneller. Het vlot en gemakkelijk kunnen wijzigen van de geveluitstraling, kan de verkoop versterken. Dit concept hebben we toegepast bij de Rechtestraat, door de panelen demontabel te maken. De verdiepingshoge advertentieposter op de voorgevel kan nu ieder seizoen wijzigen.