1/9
Prins Hessen Casselstraat
Show thumbnails
Show thumbnails
Show fullscreen

Prins Hessen Casselstraat

Het project betreft een historische woning uit 1920 en is gelegen aan de Prins Hessen Casselstraat in het parkrijke Jekerkwartier in Maastricht. Met een uitbreiding en interne verbouwing is de woning volledig gemoderniseerd. In het ontwerp is een duidelijk contrast gezocht tussen het interieur en het exterieur van de woning. Het exterieur wordt gekenmerkt door natuursteen ornamenten in het metselwerk, een gietijzeren balkonhek, een rijkelijke gedecoreerde daklijst en dakkapellen met piron en vleugelstukken. In het interieur speelt het minimalistische en functionele een grote rol. Overbodige details zijn ‘vlakgestreken’, zodat de aandacht valt op de bijzondere meubels en inrichting.

De nieuwe aanbouw heeft een lichtstraat in de lengterichting, waardoor daglicht tot diep in de woning binnentreedt. Met diverse uitstulpingen en nissen worden kleine, intieme hoeken in de ruimte gecreëerd en het beschikbare kavel optimaal gebruikt. De achtergevel van de aanbouw is de enige zichtbare modernisering in het exterieur. Door een extreem slanke aluminium schuifpui toe te passen wordt de woonkeuken verbonden met de stadstuin en de barrière tussen buiten in binnen geminimaliseerd.

Projectnaam
Prins Hessen Casselstraat
Locatie
Maastricht (NL)
Typologie
Particuliere woningbouw, Renovatie
Omvang
300 m² BVO
Jaar
2004
Status
Gerealiseerd
Opdrachtgever
Particulier
Samenwerking
Maurice van Leendert
Klantgericht

Klantgericht


Het ontwerp is gezamenlijk ontwikkeld met de toekomstige gebruikers. Van de grove schetsen tot en met de kleinste details. Constructieve elementen zijn vervormd tot expressieve keuken eilanden, het plafond loopt visueel ononderbroken door naar buiten door het wegwerken van de horizontale regel van de minimalistische stalen pui.