1/7
Uitbreiding showroom Canjels
Show thumbnails
Show thumbnails
Show fullscreen

Uitbreiding showroom Canjels

De Stationsstraat is een historisch bebouwingslint tussen de kernen Horst en Sevenum. Aan dit lint zijn diverse panden gepositioneerd met een divers karakter, functie en uitstraling. Het bedrijf handelend in kantoormeubilair is gevestigd aan de Stationsstraat en bestaat uit een woning met daaraan gekoppeld de bedrijfsruimte. In verband met de aantrekkende markt, is het wenselijk om de bestaande showroom ruimte te verdubbelen en diverse facilitaire ruimten toe te voegen.

Het huidige complex bestaat uit een aaneenschakeling van diverse gebouwen, die in de loop der tijd zijn samengevoegd. De uitbreiding is dermate groot, dat er is gewerkt met een geleding in volumes aan de voorzijde, waardoor een samenhangend gebouwencomplex ontstaat dat helderder is dan voorheen. Het parkeren is gesitueerd rondom het gebouw, direct bereikbaar vanaf de Stationsstraat.

De nieuwbouw is vormgegeven in donkerrood metselwerk, afgewisseld met grote puien. De kleurstelling steekt af bij de bestaande bebouwing van wit geschilderd metselwerk. Het interieur is prettig verlicht door de grote puien in alle gevels rondom en de daklichten in de sheddaken.  

Na realisatie heeft het pand dienst gedaan als showroom voor kantoormeubilair. Momenteel is er een loopcentrum in gevestigd. De ALDI heeft plannen om hier een nieuwe supermarkt in te gaan huisvesten.

Projectnaam
Uitbreiding showroom Canjels
Locatie
Horst (NL)
Typologie
Retail
Omvang
830 m² BVO
Jaar
2001
Status
Gerealiseerd
Opdrachtgever
Canjels Kantoorinrichting
Samenwerking
Peters Bouw en Onderhoud, Vissers & Vissers ingenieursbureau