17 June 2019

Verkoop gestart project Anno 1870 - Chocoladefabriek

Ruim 200 bezoekers op het verkoop-event en reeds 400 inschrijvingen op het project!


Het project bestaat uit 32 woningen gelegen in het stadscentrum van Venlo, naast het iconische stadskantoor en de historische chocoladefabriek.


Een eigen uitstraling en toch familie van elkaar. Het plan bestaat uit twee woonblokjes die door de ligging aan verschillende straten, vragen om een net iets andere uitstraling en architectuur. Op die manier laten we de nieuwe woningen ‘communiceren’ met de bestaande omgeving. Het woonblok aan het autovrije Nedinscoplein maakt een knipoog naar de voormalige chocoladefabriek. Dat zie je terug in de opvallend vierkante ramen die geaccentueerd worden met stevige metselwerkkaders en speelse detaillering in het metselwerk. Hier is de basis een lichte baksteen en zijn er accenten gemaakt met een donkere steen. Bij de woningen aan de Veilingstraat hebben we meer de relatie gezocht met de historische lintbebouwing. Hier zie je meer hoge, staande ramen en een donkere steen als basis. De verdiepingen en accenten zijn lichter van kleur. Door dezelfde stenen op een andere manier toe te passen zijn de twee delen uniek en toch overduidelijk familie van elkaar.


Lekker buitenzijn, terwijl je in de stad woont. In de basis zijn er drie typen woningen die ook in nuance weer van elkaar verschillen. Het leuke is dat door de variatie iedereen hier een thuis kan vinden. Of je nu een appartement, gelijkvloers huis of een grote stadswoning zoekt, hier kun je slagen. Alle huizen hebben een entree aan de straat en groot deel van de woningen heeft een privéparkeerplaats. De positie van de huizen en buitenruimten is dusdanig dat er altijd wel een plekje in de zon te vinden is. Lekker buitenleven in de stad, één van de belangrijkste kwaliteiten!


Met oog voor detail. Bijzonder detail is de oude schoorsteen, die geïntegreerd is in de nieuwbouw. Straks staat hij tussen de nieuwbouwwoningen en maakt hij onderdeel uit van de groene poorttuin die naar de achtertuinen van de huizen aan het Nedinscoplein leidt. Dat soort karakteristieke elementen geven een wijk sfeer en moet je dus koesteren.


Meer info:

https://anno-1870.nl/nieuws/15/eigentijdse-nieuwbouw-die-past-bij-de-historische-bebouwing/