13 June 2019

Cluster 1 Brainport Industries Campus wint Benelux Trofee Circulair Bouwen

YES! Project Cluster 1 Brainport Industries Campus is de winnaar van de BENELUX TROFEE CIRCULAIR BOUWEN! De jury roemt het gebouwontwerp om haar circulariteit: modulair, flexibel, demontabel, multifunctioneel. Een voorbeeld voor toekomstige gebouwen en bouwmethodieken! Op 12 juni 2019 uitgereikt in het Felix Pakhuis te Antwerpen.


Vanuit het juryrapport:

De wijze waarop een gebouw van deze omvang wordt gemodelleerd in een groen, duurzaam landschap van Natuur Netwerk Nederland zoals de ontwerptoelichting stelt is paradoxaal. Dat het een duurzaam alternatief is voor de verrommeling van het Nederlandse landschap, een inspirerend alternatief voor de versnippering van de huidige bedrijventerreinen is evident.

De rationele opzet garandeert flexibiliteit, de constructie en inbouwcomponenten zijn modulair, demonteerbaar en steeds weer herbruikbaar. Om dit mogelijk te maken zijn metalen delen verzinkt en om esthetische redenen grotendeels voorzien van een duplex coating. Het geheel resulteert in een innovatieve, aangename werkomgeving.

De jury meent dat het een kansrijk voorbeeld is van circulair bouwen en navolging verdient.


https://www.zinkinfobenelux.com/inspiratie/nieuws/bttv+2091+-+and+the+winners+are 


https://www.ed.nl/eindhoven/beneluxprijs-circulair-bouwen-voor-brainport-industries-campus-eindhoven~a2cc49c7/